Hamvasztás menete

Hamvasztás menete

A hamvasztás egyre szélesebb körben elterjedő temetkezési forma, ezért egyre több hozzátartozó szeretné tudni, mi is a hamvasztás menete.

A családoknak segítünk a temetés teljes körű megszervezésében és ügyintézésében, hogy méltó módon búcsút tudjanak venni szeretett hozzátartozójuktól. Munkatársaink megszervezik az elhunyt elszállítását a krematóriumba, ahol az elhunytat elhamvasztják.

A hamvasztás bizonyos körülményeiről a temettető személy dönt. Mód van arra, hogy szerettünk mellé, a hamvasztó koporsóba különböző apróságokat, fotót, kabalát, stb helyezzünk, helyeztessünk. Vannak azonban olyan anyagok, tárgyak, amelyeket a hamvasztásra vonatkozó előírások – azok környezeti ártalmasságára tekintettel – kizárnak.

Az elhunyt ruházatáról is dönthetnek a hozzátartozók. A krematóriumban a személyazonosság többszörös ellenőrzését követően a koporsóban lévő holtestet egy speciális kemencébe helyezik, majd rendkívül magas hőfokon elhamvasztják.

Cégünk biztosítja a hamvasztási kegyeleti kellékeket és a hamvasztó koporsót.

Az elhunyt hamvait rövid időn belül visszaszállítjuk. A szállítást a hozzátartozók sürgősséggel is kérhetik, mikor is cégünk, néhány órán belül elszállítja, majd a hamvasztást követően, azonnal visszaszállítja azokat. Hamvasztásos temetés esetén széles választékkal szolgálunk azoknak, akik ezt a temetkezési formát választják. A hamvakat a hozzátartozók hazavihetik, elhelyezhetik temetőben, vagy altemplomban, de lehetőség van temetői szóró parcellában a hamvak szétszórására is, a család, hozzátartozók igényeinek megfelelő szertartási keretek között. Cégünk biztosítja a hamvak szórását temetőben, templomban, hajóról és repülőről egyaránt.