Hírek / Hír

Pompaautó Kiskunmajsa, Dabas

Tavaly év végén vásároltunk 3 db. Mercedes Vito típusú gépkocsit, abból a célból, hogy saját fejlesztéssel temetkezési autót alakítunk ki belőlük.
Az első autóval október végén lettünk kész. Az autó belső rakterét úgy alakítottuk ki, hogy egyaránt alkalmas urnás és koporsós temetésekkor a temetés lebonyolítására, a belső tér elegáns, de színösszetételében szolid, méltóságteljes hatást kelt. A temetésekhez a megvilágítást és a zenét a burkolatba süllyesztett eszközök biztosítják. Emellett az autó alkalmas két elhunyt szállítására is, hiszen a halottszállítási funkció érdekében egy kétszemélyes szállító rekeszt alakítottunk ki a raktér
alsó részében. Ez a szállító rekesz rozsdamentes anyagból készült, teljesen tisztán tartható és az előírásoknak megfelelően hűthető. A hűtő a vezetőfülkéből digitálisan állítható és álló motornál is továbbműködtethető.
Az elkészült autó mindenben megfelel a jogszabályi előírásoknak, a hatóságok (Tisztiorvosi Szolgálat, Közlekedésfelügyelet) hivatalosan engedélyezték, a forgalmi engedélyben fel van tüntetve a temetkezési használatra utaló bejegyzés.
Az első autót november elejétől használjuk a tesztelés érdekében, és közben elkészítjük a következő két autót is. A Kiskunmajsai és Dabasi kirendeltségünkhöz tartozó temetőkben történő temetéseket már az új pompaautóval végezzük. Örömmel tapasztaltuk, hogy temetéseket követően a családok és hozzátartozók megelégedettségüket fejezték ki.
Terveink szerint 2015. év közepén leszünk abban a helyzetben, hogy megrendelésre mások számára is készíthessünk temetkezési autókat.

«vissza