Hírek / Hír

LEGYŐZTÜK ÖNMAGUNKAT!

Szakmai háziversenyt tartott a SZIGÜ Temetkezés Cégcsoport

Hosszabb ideje készültünk már arra, hogy a különböző kirendeltségeinkhez tartozó csapatok teljesítményét összemérjük egy verseny keretében. Egyrészt kíváncsiak voltunk arra, hogy ki ás gyorsabban sírt, ki temet tökéletesebben és kinek a hantja a legszebb. Másrészt magunk számára is fontos volt a munkatársak együttes jelenlétében azonosítani azokat az elvárásokat, amiket egy temetés alatt egységesen szeretnénk, ha követnének.

Cégcsoportunknál 11 kirendeltség működik, ebből 9 négy fős csapat nevezett be a versenyre, amit 2012. szeptember 29-én, szombaton tartottunk Vecsésen. A kitűzött célok megvalósultak, és mindenki jól érezte magát. Az első három helyezett az oklevél és a vándorkupa mellett pénzdíjat is kapott. Sőt a megnyitó során két munkatársunkat köszöntöttük abból az alkalomból is, hogy 36. éve dolgoznak cégcsoportunknál. Ők külön elismerésben részesültek.

A helyszínen műanyag sírhantok segítségével egy kis temetőt rendeztünk be, hogy a lehető legtöbb szempontból hasonlítson a verseny a valós munkavégzéshez. Sorsolással döntöttünk a sírhelyekről, és utóbb kiderült, hogy komoly jelentősége volt a sorsolásnak, hiszen az egyes sírhelyek között nagyon jelentős különbségek voltak. A csapatok feladata először az volt, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelő méretű sírt a lehető leggyorsabban kiássák. Úgy készültünk, hogy ezt 2 óra alatt teljesíteni lehet. Végül az első csapat 1 óra 30 perc alatt, a második 1 óra 47 perc alatt, a harmadik és negyedik csapat pedig egyaránt 2 óra 3 perc alatt készült el. A legutolsó csapat 3 óra 20 perc alatt végzett. Komoly eltérések voltak a sírok körüli föld-perem kialakításánál is, nem is beszélve arról, hogy a sírok tágabb környezete és a köztes sírok levédése miként történt.

A második versenyszám a koporsó leengedése volt, itt a csapatok egyenként mutatták be a ravatalozás befejezésétől kezdődő folyamatot, annyival nehezítve, hogy a koporsót vissza is kellett húzni és visszahelyezni a ravatalra. A 9 csapat kilenc módon látta el itt is a feladatot, mindenki más-más apró részlettel fűszerezte a saját munkáját. Megjelentek a koszorúk, virágok, szőnyegek, székek, bakok, bélések, rögfogók, zene és kandeláberek. A ruházat és a lépések sem voltak egyezőek, mindenki külön-külön ötletet dobott be a győzelem reményében. Volt olyan csapat is, amelyik géppel engedte le a koporsót.

A harmadik versenyszám a hantolás volt. Egyszerre végezték a csapatok és a folyamat mellett főként a hant formáját és környezetét vizsgáltuk. Mindegyik hant eltért a többitől és a csapatok különböző módon adták meg a végső tisztességet is. Volt olyan hant, amely négyszer magasabb lett az eltérő talaj miatt a másiktól. A felekezeti jelek és az egyes kellékek eltérése tovább színesítette a képet.

Végezetül nehéz helyzetbe kerültünk, mert az előre eltervezett pontozó táblázat olyan összetettre sikerült, hogy másfél óráig tartott, amíg a zsűri végzett az eredmény megállapításával. Az első helyezett az érdi kirendeltségünk, a második holtversenyben a vecsési és dabasi kirendeltségünk, a harmadik pedig a ceglédi kirendeltség csapata lett. Színessé tette a versenyt az is, ahogy egyik-másik csapat szurkolótábora (az irodai dolgozók) egyen-pólóban, saját összeállítású versstrófákat skandálva bíztatta a csapatát.

A nap fénypontja az eredményhirdetés mellett, a versennyel egyidőben zajló bográcsfőző versenyre készült 9 ételkülönlegesség elfogyasztása volt. A kirendeltségek dolgozói itt is kitettek magukért! A vaddisznó pörkölt nyert, a babgulyás és a zúzapörkölt előtt.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek és külön köszönjük azoknak, akik a verseny alatt is biztosították a cégcsoport folyamatos működését, hiszen több temetésünk és szállításunk is volt ezen a napon is.

Szép nap volt, jövőre újabb versenyszámokkal készülünk!

Fényképek a rendezvényről

«vissza