Koporsós temetés

Koporsós temetés

A temetkezési szokások, kortól, vallástól, országrésztől, hagyománytól, illetve az elhunyt végakaratától, függően változhatnak. Egy dolog mégis állandó marad, mégpedig hogy vállalkozásunk minden szokásnak megfelelően képes a hagyományos koporsós temetés lebonyolítására.

Ennél a temetési formánál a gyászoló család kiválasztja a koporsót és az egyéb szükséges kellékeket (például sírjelző). A temetési időpont lefoglalásában és a sírhely beazonosításában munkatársunk nyújt segítséget. A sírkő kiválasztásához vagy a már meglévő megnyitásához sírköves szakembereket tudunk ajánlani. A gyászoló családnak tisztában kell lenni azzal, hogy ha meglévő sírba temetnek, akkor a sírkövet el kell bontani. Amennyiben még nincs sírhely, amíg a sírkő elkészül, gondoskodunk a sírhely megjelöléséről. Az elhunyt vallásának, felekezetének megfelelő sírjelzővel látjuk el a sírhelyet.

A ravatalozás jellemzően a temetőben történik, nyitott vagy zárt koporsóval. A búcsúszertartást követően halottaskocsival, vállon vagy más eszközzel (hintóval, “Szent Mihály lovával”, stb) utolsó útjára kísérik az elhunytat. A sírhelybe leengedik a koporsót, majd szertartásszerűen egy marék földet illetve vágott virágot dobnak a koporsóra és megkezdik a behantolást. A hantra és a sír köré helyezik a koszorúkat.

A koporsós temetés teljes körű megszervezésével állunk ügyfeleink rendelkezésére. Szolgáltatásaink és kegyeleti kellékeink széles választékával igyekszünk az igényeknek és elképzeléseknek megfelelően eleget tenni. Cégünk a szertartás megszervezésekor különös figyelmet fordít a részletek kidolgozására. Koporsóink és kegyeleti kellékeink választéka,  minden igénynek megfelelően, az egyszerűbbtől a különlegesebbig terjed.